En het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, 
en een bewijs der zaken die men (nog) niet ziet 
Hebr. 11:1
Bijbelse Panorama's

Om de bijbelstudies te ondersteunen zijn er door ons een aantal bijbelse schema's opgesteld. De oorspronkelijke schema's uit 1996 zijn door ons in een nieuw jasje gestoken en opnieuw uitgebracht. De schema's zijn voorzien van commentaar en veel tekstverwijzingen. Deze schema's kunnen erg behulpzaam zijn bij het bestuderen van de Heilige Schrift en het vasthouden van de "rode draad" van diverse bijbelse onderwerpen.

De onderstaande onderwerpen zijn ook opnieuw uitgebracht in de brochure "Bijbels Panorama" en hier gratis te bestellen.
De brochure bevat 20 bladzijden in A4 formaat met de volgende onderwerpen:

 
 • De nederwerping der wereld.
 • Het plan der eeuwen.
 • De leer der bedelingen.
 • De positie van het volk IsraŽl.
 • De 70 weken van jaren.
 • De 70e week van DaniŽl.
 • De dag des Heeren.
 • De grote verdrukking.
 • De Verborgenheid.
 • De tijden van Babel.
 • Satan 1000 jaar gebonden.
 • De WereldrijkenAlle schema's in ťťn


Bent u geÔnteresseerd in deze Bijbelse Panorama's dan kunt u deze gratis downloaden en daarna openen in het programma Acrobat Reader. Is dit programma reeds aanwezig op uw computer dan kunt u de onderstaande panorama's bekijken en eventueel opslaan en/of uitprinten. 

Heeft u dit programma niet dan moet u dit hulpprogramma (freeware) wel eerst op uw computer installeren!

  *  Installeer Acrobat Reader.

 

Met deze groene toets kunt de schema's direct bekijken in Acrobat Reader.†

Met deze groene toets kunt u het bestand downloaden en in een door u aangegeven directory plaatsen. Als u dit "Zip" bestand daarna activeert kunt u het uitpakken naar het PDF formaat voor de Acrobat Reader.††

Om "Zip" bestanden te kunnen openen heeft u eventueel een programma zoals o.a "Winzip" nodig. U vindt deze hier: http://www.winzip.com/downwz.htmDe Nederwerping der wereld.

De schematische weergave van het heilsplan van God, die de "wereld die toen was" nederwierp en de wereld weer met zich verzoend in†de periode tussen Adam en de Jongste dag.

Het plan der eeuwen.

In de bijbel worden perioden aangegeven in "eeuwen" (aiůn). In de Schrift wordt er gesproken over de tegenwoordige eeuw (onder de macht van satan) en de toekomende eeuw (in de macht van Christus).
††

De leer der bedelingen.

Het heilsplan van God blijkt te bestaan uit zeven "bedelingen". De structuur wordt ook gevonden in andere reeksen van zeven.†

De positie van het volk IsraŽl.

In de 4e bedeling ging God een verbond aan met het volk IsraŽl. Ondanks het ongeloof van het volk IsraŽl, breekt God zijn beloftes niet en heeft Hij nog grote plannen met een toekomstig gelovig volk IsraŽl.
††

De 70 weken van jaren.

Het volk IsraŽl zou 70 jaarweken in ballingschap gaan. De 70 jaarweken worden in de Schrift onder verdeelt in 7, 62 en 1 week. Na deze 70 jaarweken zal er begonnen worden met de vestiging van het Koninkrijk van Christus op de aarde.
††

De 70e week van DaniŽl.

De laatste week van de reeks van 70 is nog toekomst. Over deze 70e week wordt veel gesproken in de Schrift. Deze 70e week zal beginnen met een verbond aangaande de stad Jeruzalem.
††

De dag des Heeren.

Voor wie nog altijd denkt dat de "dag des Heeren" de zondag is moet dit schema maar eens bestuderen. Volgens de Schrift is de "dag des Heeren" de periode na de 70e week. De dag zal met oordelen beginnen.
††

De grote verdrukking.

In de Schrift wordt de term "Grote verdrukking" gebruikt voor twee perioden. De 1e periode is de 2e helft van de 70e week (verdrukking over Juda), en de 2e periode bevindt zich in de 33 jaar waarin het Koninkrijk van Christus op de aarde gevestigd wordt (verdrukking over de heidenen).

De verborgenheid.

De verborgenheid in de Schrift is de periode van de 5e en 6e bedeling waarin God in het verborgene werkt. Verborgenheid wordt geopenbaard aan gelovigen.†

De tijden van Babel.

In het oude testament wordt de stad Babel "ontluisterd". In de toekomst, na de gestelde tijd zal Babel weer de hoofdstad van een wereldrijk worden.

satan 1000 jaar gebonden.

Vlak voor de aanvang van de 70e week (ter gelegenheid van de opname van de Gemeente) zal satan uit de hemel geworpen worden. Hij zal in de 70e week en in de 33 jaar daarop volgend strijden tegen Christus. Aan het eind van de 33 jaar zal hij gevangen genomen worden en gebonden worden voor 1000 jaar.†

De Wereldrijken.

Wat ooit was bedoeld als centrum van de wereld, zal dat binnenkort opnieuw zijn. Het herbouwde Babel, vanwaar de antichrist regeert, die alle dan bestaande ideologieŽn in ťťn wereldreligie laat opgaan. Babel, waar opnieuw die Griekse contouren zich zullen aftekenen, wordt hoofdstad van het laatste imperium, dat vooraf gaat aan het aan David beloofde eeuwige Koninkrijk.

"God heeft in hun hart gegeven dat zij hun koninkrijk het beest zouden geven, totdatÖ..".

Deze kaart hoort bij de (mp3) Bijbelstudie Coll 004 'De Wereldrijken'.

Hier gratis te bestellen!


De Bijbelse Panorama's bekijken met Adobe Acrobat Reader.

Om bovenstaande schema's te bekijken op uw computer, moet u in het bezit zijn van het programma Acrobat Reader.† Bent u niet in het bezit van dit programma dan kunt op de site van Adobe de laatste versie downloaden en op uw computer installeren.†Klik op de knop om naar de Acrobat site te gaan.

Heeft u het programma Acrobat Reader geÔnstalleerd dan kunt u de Bijbelse Panorama's aanklikken. Ze worden dan direct in dit programma geopend !

Tot aan de† "Opname van de Gemeente"† kunt u uw vragen en reacties via onderstaande knop versturen :